På svenska

Den bästa sjöscoutkåren i Jyväskylä 

Kuokkalan Vetehiset (KuVe) är en lokal scoutkår som grundades 1985. Vi har ett fantastiskt medlemsantal på omkring 130 personer. I vår scoutkår samlas upp till 11 grupper i åldern 7-18-åringar regelbundet. Scoutprogrammet är anpassat efter deltagarens ålder, så att varje barn och ungdom får fungera tillsammans med andra i samma ålder. Förutom barn- och ungdomsgrupper har KuVe dessutom en aktiv vuxengrupp.  

Scouting i KuVe innebär båtliv och vandringar, att göra saker tillsammans och att växa upp tillsammans. Kåren erbjuder möjligheter för små och stora äventyr.

Att bli medlem i kåren

Du kan komma med i verksamheten genom att fylla i en elektronisk ansökningsblankett. För att fylla i en medlemsansökan till kåren bör du först registrera dig som användare. Om du är vårdnadshavare, skapa först login åt dig själv. Därefter kan du lägga till minderåriga som du har vårdnad över i tjänsten och kommer åt att skapa en medlemsansökan åt hen till en scoutkår.

Vi behandlar nya medlemsansökningar vid kårkvarterets månatliga möten. Ansökningar som skickats in under sommaren behandlas innan höstsäsongen början.

Mångfald

Vårt verksamhetsspråk är finska, men vi önskar alla hjärtligt välkomna och behandlar alla språk och kulturer jämlikt. I Kuokkalan Vetehiset får du vara dig själv och hitta din egen väg.