Simpukat ”ihan pihalla” koko toimintavuoden!

Sudenpentulauma Simpukoiden tavoitteena on olla kaikki syksyn 2020 ja kevään 2021 koloillat ulkona metsässä tai vesillä. Ulkokokouksissa on helppo toteuttaa koronatilanteen mukaisia turvavälejä ja viettää joka viikko puolitoista tuntia raikkaassa ulkoilmassa puuhastellen! Samalla syntyy rutiini ulkona olemiseen niin sudenpennuille kuin akeloille.

Metsäkolokerroilla on tehty pitkäkestoisia rakentelu- ja kädentaitoprojekteja, kuten veistelty voiveitsiä ja muita kodin tarve-esineitä sekä rakenneltu metsästä löytyneelle Hipsu-hiirelle omaa majaa. Hiiren majaan on tarkoitus rakentaa syksyn mittaan vielä Simpukoiden suunnittelemat ovet, jotta siellä on hiirulaisen lämmin viettää talvea. Metsissä on myös leikitty monia tuttuja ulkoleikkejä sekä opittu tunnistamaan sieniä ja kasveja. Olemme myös istahtaneet kannon nokkaan ja tutustuneet eri kulttuurien tarinoihin ja satuihin. Odotamme innolla pimeneviä koloiltoja ja tarinatuokioiden jatkumista myrskylyhdyn valossa.

Kololta metsään ja takaisin käveleminen on osa koloillan ohjelmaa. Koloiltaa varten puetaan lämpimät säänmukaiset vaatteet ja otetaan mukaan istuinalusta. Iltojen viilentyessä saatamme joskus ottaa mukaan myös makuupussit ja alustat sekä termospulloon lämmintä mehua.

Teksti ja kuvat: Carita Lindstedt-Kareksela, Simpukoiden akela