Tule sinäkin Vetehisiin!

Ihmiset tekevät partion. Parasta partiossa ovat ihmiset: lapset, teinit, nuoret, aikuiset ja konkarit. Kuokkalan Vetehisissä partiossa ovat ja partiota tekevät yhdessä ikäpolvien ketju taaperoista eläkeläisiin. 

Kerran partiolainen, aina partiolainen. Riittävä määrä aikuisia takaa toiminnan jatkuvuuden, sillä ilman ihmisiä ei ole partiota, eivätkä ryhmät ja toiminnat pysy väylällä ilman niitä luotsaavia tekijöitä.

Tekemällä oppii. Partion voi aloittaa minkä ikäisenä vain, ja kaikki ovat tervetulleet mukaan meripartiolippukuntamme toimintaan. Tämän ovat todenneet myös sudenpentujen ikäkausivastaava Neea, lippukuntamme taloudenhoitaja Minna ja akela Viola.

”Moi!

Mä oon Neea ja tuun Varsinais-Suomesta Laitilasta, jossa on mun toinen lippukunta. Muutin Jyväskylään opiskelujen perässä, mutta halusin partion olevan osa mun arkea, joten aloin etsiä lippukuntaa. Jyväskylässä lippukuntia oli monia, mutta meripartiotoiminta ja sekalippukunta kiehtoivat minua eniten, kun ne olivat uusia juttuja mulle, niin valitsin sitten Vetehiset.

Olen ollut kohta vuoden mukana ja huomannut kuinka erilaista piirin ja lippukunnan toiminta on verrattuna aikaisempaani ja siihen mitä olen luullut kaiken olevan. Olen myös päässyt kokemaan jo paljon kaikenlaista ja saanut vastuuta mukavasti. Parasta kuitenkin on ollut uusien ystävien saaminen. Joten jos yhtään olet harkinnut partiota tai kiinnostunut siitä, suosittelen lämpimästi tulemaan mukaan tähän mahtavaan porukkaan.”

”Moi!

Olen Minna, ja minähän tulin mukaan KuVe:n toimintaan syksyllä -20, kun minua pyydettiin toimintaan mukaan. Lapsuudenystäväni toimi silloin sudenpentujen ikäkausivastaavana ja hän kysyi lähtisinkö syksyllä Akelaksi aloittaville sudenpennuille tai olisinko kiinnostunut Kalenteritontun tehtävästä. Lupauduin välittömästi Akelan tehtävään vaikka minulla ei ollutkaan tarkkaa tietoa, että mihin sitä tulikaan lupauduttua 😊.

En ole aiemmin harrastanut partiota. Partiotoiminta on kuitenkin ollut minulle tuttua ystävieni kautta ala-asteiästä lähtien. Ja joskus olen toiminut vapaaehtoisena rastimiehenä paikallisissa sudenpentukisoissa. Pari vuotta takaperin aloitin aikuispartiotoiminnan Jyväskylässä toisessa lippukunnassa, mutta valitettavasti silloin harrastus jäi muiden kiireiden jalkoihin. Kiinnostus partiota kohtaan on kuitenkin aina ollut jossain takaraivossa. KuVe:n toiminnassa minua veti puoleensa myös meripartiotoiminta ja haave päästä purjeveneen kyytiin.

KuVe:n toimintaan on ollut helppo hypätä mukaan ja lippukunnassa toimii paljon hyviä tyyppejä. Sudenpennuille koloiltojen vetäminen kauden aikana on ollut tosi kivaa puuhaa ja siinäkin apuna ovat olleet ryhmän muut akelat. Yksin ei siis tarvitse kaikkea osata eikä hallita. Eli varsin hyvin pääsee toimintaan mukaan vaikka aiempaa partiotaustaa ei olisikaan.

Vuoden 2021 alusta aloitin myös lippukunnan hallituksessa taloudenhoitajana. Eli käykö tässä pahimmillaan niin, että kun antaa partiolle pikkusormensa, niin se vie koko käden?”

”Tsau!

Mä olen Viola, vajaa kaksi vuotta sitten jyväskyläläistynyt lietolainen. KuVeen löysin ensin googlaamalla ja vähän myöhemmin silloisen pestijohtajan Tirre Hentisen kertoessa työharjoittelustaan partiossa yhteisöpedagogiopintojeni alkutaipaleella. 

Tällä hetkellä olen Akelan pestissä johtamassa Kultahait sudenpentulaumaa. Parasta partiossa on yhdessä tekeminen, lasten aito ilo sekä uudet ihmiset! KuVeen oli alusta asti helppo tulla! Ihmiset toivottivat heti tervetulleeksi ja mukaan pääsi tekemään, kun vain intoa riitti. Täällä saa myös apua sitä pyytäessään, kaikkea ei tarvitse itse osata!”

Innostutko veneilystä, rakastatko järjestelemistä, sytytkö suunnittelemisesta tai haluatko ohjata lapsiryhmää partiopolulla? Tutustu avoimiin pesteihimme täällä: https://kuokkalanvetehiset.fi/avoimet-pestit/ ja kysy lisää, sillä muutenkin mukaan mahtuu. Ota rohkeasti yhteyttä, ja me tarjoamme sinulle itsesi näköisen ja kokoisen pestin, jossa pääset loistamaan juuri siinä missä sinä olet hyvä.

Tervetuloa mukaan!

Partiovasemmalla ja hyvän partioviikon toivotuksin,
Karoliina Nurminen, Pestijohtaja